În procesul de creștere și reproducere a animalelor agricole și de administrare a producțiilor animaliere (zootehnie), este imperios necesar să se opereze în conformitate cu standardele Uniunii Europene. Astfel, igienizarea optimă și menținerea calității produselor la cel mai înalt nivel, reprezintă reguli de la care fermierii nu ar trebui să se abată.

În acest sens, utilizarea aparatelor de muls asigură o operațiune de mulgere igienică și rapidă. În plus, înlocuirea procesului de muncă manual, cu cel mecanizat, va rezulta într-o creștere a productivității (ca urmare a scurtării timpului necesar colectării).

 În cazul în care aceste aparate nu și-au făcut încă debutul în cadrul fermei de care te îngrijești, este cazul să te informezi cu privire la avantajele pe care le oferă și să iei cât mai curând decizia de cumpărare, pentru a te bucura de roadele unei ferme complet și corespunzător echipată.

Magazinul online Săteanul.ro îți pune pune la dispoziție aparate de muls furnizate de producători de încredere, la cel mai bun raport calitate - preț. Fiecare model de aparat asigură colectarea laptelui în mod eficient, în cele mai bune condiții de igienă, evitându-se contaminarea cu impurități (care nu poate fi evitată în cazul colectării manuale, din cauza multiplelor surse exterioare la care este expus laptele – mâini, păr, piele, ustensile, aer ș.a.m.d.).

Recomandări

Aparat de muls Ruris Făgăraș Lact 601 – dotat cu un singur post, aparatul colectează laptele în mod  eficient, într-un bidon de aluminiu de 30 litri. Mulțumită motorului de 550 w, permite mulgerea a până la 9 bovine pe oră. În plus, toate mulgătoarele produse de Ruris beneficiază de manșon din material lax pe fiecare post, ce stimulează producția de lapte.

Aparat de muls Ruris Făgăraș Lact 801 – unul dintre cele mai populare modele Ruris, cu rezervor de vacuum, dotat cu două posturi și bidon de 40 de litri, din aluminiu. Vacuumul se formează într-un tanc cu capacitatea de 18 litri, protejat antistatic.

Mulgătoare Ruris Făgăraș Lact 901asemănător ca și specificații tehnice modelului anterior prezentat, acesta se diferențiază prin capacitatea mai mare de colectare – este dotat cu 2 bidoane, a căror capacitate totală însumează 60 de litri.

 Mulgătoare Tulsan 2 brațe  – deosebit de folositoare pentru microfermele de vaci, aceasta garantează colectarea rapidă a laptelui (aproximatix 6-8 minute/muls), într-un bidon cu capacitatea de 40 de litri, realizat din inox alimentar. Grupul de muls poate fi trasformat cu ușurință, în vederea utilizării pentru mulgerea caprelor/oilor.