Achiziționarea unei drujbe calitative implică diverse aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când iei decizia de cumpărare, care te vor ajuta să alegi modelul potrivit nevoilor tale. Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere:

 

  1. Nivelul de vibrații

Expunerea pe termen lung la vibrațiile puternice ale unor astfel de utilaje se poate sconta cu dereglări ale circulației sanguine la nivelul mâinilor și brațelor. Astfel, este recomandat să alegi un motoferastrău care să amortizeze vibrațiile.

Un astfel de model este și Motoferastrăul Ruris 367, 2.3 CP. Acest utilaj are o putere ridicată și un nivel scăzut de vibrații, cu ajutorul căruia se pot realiza lucrări complexe de tăiere și doborâre a copacilor cu diametru mare.

 

De asemenea, Motoferastrau electric Dac 322E, cu o greutate de numai 5.2 kg,constituie o alegere potrivită, din punct de vedere al nivelului redus de vibrații. Acesta este dedicat tuturor gospodăriilor, acolo unde lemnul trebuie pregătit pentru iarnă.

 

  1. Tipul de alimentare

Există, pe piață, două tipuri de drujbe, în ceea ce privește tipul de alimentare: cu motor electric sau cu motor pe bază de combustibil. Fiecare model are atât avantaje, cât și dezavantaje, astfel că rămâne la latitudinea ta să decizi care dintre tehnologii se adaptează nevoilor gospodăriei tale. Astfel:

Drujbele pe bază de combustibil sunt mai eficiente, prin prisma faptului că pot fi folosite pe o rază extinsă și, de asemenea, utlizează o turație mai mare. Dezavantajul este legat de consumul de combustibil, precum și de faptul că nu este foarte preietenos cu mediul, ca urmare a noxelor răspândite în timpul utilizării.

 

Drujba cu motor electric se pretează într-o mai mare măsură lucrărilor din gospodărie, fiind mai ușoară și mai economică. Dezavantajul ar fi că puterea este redusă, în comparație cu o drujbă pe bază de combustibil, iar mobilitatea este limitată, drept urmare a prezenței cablului de alimentare. Datorită zgomotului redus și lipsei noxelor, motoferăstraiele cu motor alectric pot fi folosite și în interior.

 

  1. Calitatea lanțului

Pentru a avea o productivitate ridicată, este important să iei în considerare și calitatea lanțului – care trebuie să fie din oțel de bună calitate – atunci când achiziționezi un astfel de produs.

Sugestie de cumpărare: Motoferastrau Dac 401S, 2 CP, 400 mm, util atât pentru executarea lucrărilor de tăiere și prelucrare a lemnului pentru foc sau pentru construcții, cât și pentru îngrijirea sau doborârea arborilor de dimensiuni mici sau medii.