0 produs(e)

Insecticid K-Obiol EC 25 RO, 1 litru

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

Availability: În stoc

248,71 Lei
K-Obiol EC 25 RO este un insecticid piretroid pentru protecția cerealelor și legumelor depozitate împotriva dăunătorilor.
SAU

Detalii

K-Obiol este un insecticid piretroid menit să asigure protecția cerealelor și legumelor depozitate împotriva dăunătorilor.
Substanțe active: 25 g/l deltametrin + 225 g/l piperonil butoxide.

Mod de acțiune:
K-Obiol EC 25 are un mecanism complex de acțiune datorită celor două componente active.

Deltametrinul acționează prin contact și ingestie, blochează sinapsele nervoase ale insectelor dăunătoare și transmite impulsuri nervoase către creier, generând, astfel, paralizia instantanee și moartea lor.

Piperonil butoxide acționează ca un sinergizant, grăbind acțiunea piretroidului principal. Produsele depozitate, tratate cu K-Obiol EC 25 dobândesc, în urma tratamentului, o peliculă microscopică de substanță activă care le protejează împotriva atacurilor ulterioare ale daunătorilor.

Tratamentul poate fi efectuat atât pe suprafața depozitului în care urmează a fi păstrate produsele agricole, cât și direct pe produse (pentru protecție de lungă durată) sau pe materialele în care urmează să se facă depozitarea (saci, cutii etc.).

Caracteristici
K-Obiol EC 25 este un insecticid formulat sub formă de emulsie concentrată în solvenți organici, pentru protecția spațiilor de depozitare (silozuri de cereale, depozite de legume, magazii).

- Este un produs care acționează prin contact și ingestie, recomandat pentru combaterea celor mai răspândiți dăunători ai produselor agricole și alimentelor depozitate.
- Tratamentul asigură protecția produselor depozitate pentru o perioadă de 6 - 10 luni, iar aplicarea directă pe cereale, înainte de încărcarea în silozuri, generează protecție pe toată perioada depozitării (până la 12 luni), fără a mai fi necesară altă intervenție.
- Cerealele tratate cu K-Obiol EC 25 prin aplicare directă pot fi consumate imediat, fără niciun fel de pericol pentru sănătatea umană, nefiind necesară perioda de pauză de 7-10 zile care este indicată în cazul insecticidelor organofosforice.
- Pentru tratamentul prin pulverizare directă se folosește pulverizarea cu pompa de joasă presiune, direct pe cereale, înainte de încărcare lor în silozuri.
- Recomandat de OMS (Organizația Mondială a Sănătății) și agreat de FAO (Organizația Mondială pentru Agricultură și Hrană).

K-Obiol EC 25 este singurul insecticid piretroid aprobat de directiva 91/1414/EU, restul fiind organofosforice.

Dăunători vizați: 
Sitophilis Granaris, Oryzaephilus Surinamensis, Plodia Interpunctella, Rhizoperta Dominica, Tribolium Castaneum, Sitotroga Cerealella, Callosobruchus Chinensis, Drosophilia Melanogaster - Cariul cerealelor, Gândacul castaniu al grâului, Moliile de grâu și făină, Gărgărița grâului, dăunătorilor specifici porumbului (mai ales la porumbul boabe depozitat), Musculița de oțet, Gândacul de fasole.

Compoziția K-Obiol EC 25 pentru 100 grame de substanță:
- 2.5 grame de Deltamethrin (25 g/kg);
- 22.5 grame de Piperonil Butoxide și coformulanți până la 100 g.

Dozajul insecticidului K-Obiol EC 25:
- 50 ml în 5 litri de apă pentru tratarea spațiilor goale de depozitare pentru 100 mp;
- 1000 ml în 99 litri de apă pentru tratarea cerealelor prin aplicare directă pentru 100 tone de cereale.

Prepararea soluției de stropit:
1. Se umple cu apă circa 1/3 din volumul echipamentului de stropit. 
2. Se adaugă cantitatea necesară de produs și se agită foarte bine, până la dispersarea completă a insecticidului, după care se umple recipientul cu restul de apă.

Termen de valabilitate: până la 2 ani de la data fabricației.

 

Vezi și produsul acesta!

Specificatii tehnice

ProducatorBayer
Numar intern80203268

Etichete produse

Folositi spatii pentru a separa etichete. Folositi ghilimele simple (') pentru fraze.

Scrie o recenzie

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Newsletter

Fii primul care află despre ofertele și reducerile noastre!

Prin abonarea la newsletter vă dați acordul ca www.sateanul.ro să vă proceseze adresa de email in scopul transmiterii de informații comerciale.