0 produs(e)

Insecticid K-Obiol EC 25, 15 litri

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

Availability: În stoc

3.552,15 Lei
K-Obiol EC 25 este un insecticid piretroid pentru protecția cerealelor și legumelor depozitate.
SAU

Detalii

K-Obiol EC 25 este un insecticid piretroid pentru protecția cerealelor și legumelor depozitate.

Conținut substanță activă: 25 g/l Deltametrin + 225 g/l Piperonil butoxide.

Caracteristici:   

Acționează prin contact și ingestie, pentru combaterea celor mai răspândiți dăunători ai produselor agricole și alimentelor depozitate.

Tratamentul asigură protecția produselor depozitate pentru o perioadă de 6-10 luni, iar aplicarea directă pe cereale, înainte de încărcare în silozuri, generează protecție pe toată perioada depozitării (până la 12 luni), fără a mai fi necesară altă intervenție.

Cerealele tratate cu K-Obiol EC 25 prin aplicare directă pot fi consumate imediat, fără niciun fel de pericol pentru sănătatea umană, nefiind necesară perioda de pauză de 7-10 zile care este indicată în cazul insecticidelor organofosforice.

Pentru tratamentul prin pulverizare directă se folosește pulverizarea cu pompa de joasă presiune, direct pe cereale înainte de încărcare lor în silozuri.

Recomandat de OMS (Organizația Mondială a Sănătății) și agreat de FAO (Organizația Mondială pentru Agricultură și Hrană).

K-Obiol EC 25 este singurul insecticid piretroid aprobat de directiva 91/1414/EU, restul fiind organofosforice.

Mod de acțiune:

K-Obiol EC 25 este un insecticid formulat ca emulsie concentrată în solvenți organici, pentru protecția spațiilor de depozitare (silozuri de cereale, depozite de legume, magazii). Insecticidul are un mecanism complex de acțiune, datorită celor două componente active.

Deltametrinul acționează prin contact și ingestie, blochează sinapsele nervoase ale insectelor dăunătoare și transmite impulsuri nervoase către creier, generând, astfel, paralizia instantanee și moartea lor.

Piperonil butoxide acționează ca un sinergizant, grăbind acțiunea piretroidului principal.

Insecticidul are efect de șoc și oferă protecție produselor agricole depozitate pentru o perioadă de până la 6 luni. Produsele depozitate, tratate cu K-Obiol EC 25 dobândesc, în urma tratamentului, o peliculă microscopică de substanță activă care le protejează împotriva atacurilor ulterioare ale dăunătorilor.

Tratamentul poate fi efectuat atât pe suprafața depozitului în care urmează a fi păstrate produsele agricole, cât și direct pe produse (pentru protecție de lungă durată) sau pe materialele în care urmează să se facă depozitarea (saci, cutii etc.).

Mod de utilizare:

K-Obiol EC 25 este omologat în România pentru protecția spațiilor depozitare în care urmează să se depoziteze produse agricole diferite (silozuri de cereale, depozite de legume, fructe sau plante tehnice, magazii), împotriva dăunătorilor specifici. 

Se poate aplica atât în spațiile de depozitare goale, cât și direct pe produsele agricole ce sunt sau urmează să fie depozitate. Produsele tratate prin aplicare directă pot fi consumate imediat, fără a necesita perioada de pauză.

Doza de aplicare:

- 50 ml în 5 litri de apă pentru tratarea spațiilor goale de depozitare pentru 100 m².

- 1000 ml în 99 litri de apă pentru tratarea cerealelor prin aplicare directă pentru 100 tone de cereale.

Cereale (grâu, orz, ovăz, secară - inclusiv produse derivate: făini, sroturi etc.): 1 % - 50 ml în 5 litri de apă pentru tratarea a 100 m², pentru combaterea cariului cerealelor, gândacului castaniu al grâului, moliilor de grâu și făină, gărgărița grâului. Se utilizează pentru un prim tratament al sezonului, la pregătirea suprafețelor  (incintelor) de depozitare, după curățarea acestora de orice alte resturi organice, în funcție de avertizare. 

Porumb (inclusiv produse derivate: făini, sroturi etc.)1% - 50 ml/ 5 litri apă/ 100 m² pentru combaterea daunătorilor specifici, mai ales la porumbul boabe depozitat.

Cartof, fasole, ceapă uscată etc:  1% - 50 ml/5 litri apă/ 100 m² pentru combaterea cu precădere a musculiței de oțet și a gândacului de fasole.

K-Obiol EC 25 se utilizează pentru un prim tratament al sezonului, la pregătirea suprafețelor de depozitare, după curățarea acestora de orice alte resturi organice, în funcție de avertizare.

Tratamentul va fi repetat la fiecare ciclu de golire/umplere a spațiului de depozitare. Amestecul poate fi aplicat direct pe produs, dar și pe materialele în care sunt depozitate individual produsele agricole (saci etc). 

Nu este necesar un timp de pauză după aplicarea tratamentului, produsele aflate în incintele tratate sau cele pe care s-a aplicat direct tratamentul putând fi consumate, bineînțeles după ce sunt spălate și/sau preparate termic.

Prepararea soluției de stropit:

1. Se umple cu apă circa 1/3 din volumul echipamentului de stropit. 
2. Se adaugă cantitatea necesară de produs și se agită foarte bine, până la dispersarea completă a insecticidului, după care se umple recipientul cu restul de apă.

La dozele recomandate produsul nu este fitotoxic pentru culturile la care este avizat.

Dăunători vizați: Sitophilis Granaris, Oryzaephilus Surinamensis, Plodia Interpunctella, Rhizoperta Dominica, Tribolium Castaneum, Sitotroga Cerealella, Callosobruchus Chinensis, Drosophilia Melanogaster.

Domeniul și aria de utilizare: 

În depozite goale unde urmează a se depozita produse agricole.
Direct pe produsele agricole ce sunt (sau urmează) sa fie depozitate.
Pentru tratamentul sacilor în care urmează să se încarce produsele.
Depozite de tutun.

Tip tratamentDozăApăAria de aplicare
Tratarea spațiilor goale de depozitare50 ml5 litri100 m²
Tratarea cerealelor prin aplicare directă1000 ml99 litri100 tone cereale

Termen de valabilitate: până la 2 ani de la data fabricației.

 

Informaţii adiţionale

 

Greutate (Kg)15.0000
ProducatorBayer
Modalitate de ambalare15 litri
Destinat UzPopulație, Profesional
Valabilitate (ani)2
Formulare/StareLichid
Tipuri AplicarePompă de spate, Termonebulizare, ULV - LV
Substanță activă biocideDeltametrin, Piperonilbutoxid
Concentrație Substanță Activă25 g/kg, 225 g/kg
Modul de acțiunecontact, ingestie
Mirosputernic iritant
DozajNu
Combate activitateacariilor de lemn, gărgărițelor, moliilor de alimente, ploșnița cerealelor

 

Vezi și gama noastră de produse pentru combaterea activității rozătoarelor, aici!

Specificatii tehnice

ProducatorBayer
Numar intern80987188

Etichete produse

Folositi spatii pentru a separa etichete. Folositi ghilimele simple (') pentru fraze.

Scrie o recenzie

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Newsletter

Fii primul care află despre ofertele și reducerile noastre!

Prin abonarea la newsletter vă dați acordul ca www.sateanul.ro să vă proceseze adresa de email in scopul transmiterii de informații comerciale.