Zilele toride au dispărut, încet-încet, însă grija pentru culturile tale a rămas constantă. În acest sens, am întocmit o listă cu utilajele agricole care iți sunt de folos pe timp de toamnă (și nu numai).

 

Motocultorul

Motocultorul este deosebit de util gospodarilor, grație facilitării procesului de plantare pe suprafețe medii și mari. Acesta este proiectat pentru a forma canalele în vederea plantării semințelor, având capacitatea de dozare și plantare, precum și de acoperire. Lucrează și cele mai dificile tipuri de soluri.

În plus, acest tip de utilaj dispune de o accesorizare foarte mare: puteți atașa un plug (simplu sau reversibil), sapă pentru cartofi, bară de cosire, greblă de fân, remorcă, cultivator, semănătoare și multe altele.

Cu accesoriile potrivite, motocultorul poate fi folosit pentru o paletă foarte largă de activități agricole, precum: arat, frezat, semănat, prășit, cosit ș.a.m.d.

În funcție de suprafața pe care dorești să o lucrezi, există motocultoare din gama hobby – potrivite pentru suprafețe cuprinse între 1000 – 5.000 mp; motocultoare semiprofesioniste, pentru suprafețe de 5000 – 10.000 mp; iar pentru suprafețele mai mari de 10.000 mp - până la maxim 20.000 mp, este recomandată folosirea motocultoarelor profesioniste.

 

Motosapa

Potrivită pentru soluri ușoare sau semi-ușoare, motosapa își găsește întrebuințarea în mărunțirea și afânarea pământului, fiind folosită, cu precădere, în livezi, solarii și grădini cu suprafețe de până la 5000 mp (suprafața oscilează, în funcție de modelul ales).

Sugestie de cumpărare: Motosapa Ruris 5500 R - ușoară, eficientă și rezistentă, special concepută pentru agricultura hobby.

 

Moara tip batoză

Perfectă toamna, batoza se utilizează pentru curățarea boabelor de porumb de pe știuleți, pentru o productivitate ridicată.

Sugestie de cumpărare: Moara tip batoză Ruris Gospodar A3

 

Drujba/Motoferăstrăul

Motoferăstrăul face parte din categoria utilajelor care își vor găsi în permanență utilitatea în jurul gospodăriei. Pe lângă întrebuințarea clasică, de tăiere a lemnelor pentru foc, motoferăstrăul poate fi folosit pentru toaletarea gardului viu, a copacilor ornamentali, a tăierii oricărui tip de lemn, în general.

Sugestie de cumpărare: Motoferăstrău Hecht, 2.7 CP, potrivit pentru orice tip de muncă. Un utilaj care îmbină calitatea cu accesibilitatea.

 

Suflanta/Aspiratorul de frunze

Acest tip de aparat vine în întâmpinarea eforturilor tale de a menține curtea curată, în special pe timp de toamnă, când frunzele tind să se adune pretutindeni.

Sugestie de cumpărare: Suflanta de frunze Ruris A7, care vă ajută să curățați rapid grădina de frunze și de alte reziduuri. Sacul de colectare vă permite sa lucrati un timp îndelungat, fara a fi nevoie să îl goliți foarte des.