Trimmer sau mașină de tuns gazonul? Viața la curte.

 

Trimmer de gazon și mașină de tuns iarba. În general, cele două utilaje se completează reciproc. Mașina de tuns iarba toaletează cu succes suprafețele plane. În plus, dacă alegi o mașină de tuns gazon prevăzută cu sac colector, nu vei mai avea nici grija resturilor de iarbă rămase în urma ta. Spre deosebire de mașina de tuns, trimmer-ul funcționează și în condiții mai dure, pe teren accidentat, cu iarbă înaltă.

În urma acestei prezentări, ai putea considera că trimmer-ul este alegerea potrivită pentru tine, întrucât se adaptează atât suprafețelor plane, cât și celor denivelate. Totuși, lucrurile nu stau chiar așa. Trimmer-ul este potrivit pentru suprafețe mici, de până la 500 de metri pătrați, pe când mașinile de tuns gazon au o adresabilitate mai largă, putând fi folosite și pe suprafețe medii și mari. De asemenea, mașinile de tuns iarba conferă o mai mare uniformitate spațiului toaletat, grație nivelului de reglaj pentru tundere cu care sunt dotate.

Spuneam că cele două utilaje se completează reciproc. Iată de ce: mașina de tuns gazon nu poate rezolva problema ierburilor crescute la colțurile casei, sau pe lână ziduri, flori, copaci. În general, trimmer-ul este folosit pentru toaletarea spațiilor inaccesibile mașinii de tuns.

Astfel, numai folosite împreună, cele două utilaje vor da curții tale acel aspect perfect, cu un covor de iarbă verde crud și uniform, după care tânjești.

Sfat: curăță grădina cu mare atenție înainte de a pune în funcțiune mașina de tuns iarba, de crengi, pietre, fructe căzute, întrucât, dacă se intersectează cu astfel de obiecte, le va rupe, tocindu-și, astfel, cuțitele. Dacă problema ta constă numai în frunzele căzute și alte reziduuri de acest gen, poți folosi o suflantă de frunze, care îți va curăța cu succes peluza.

 

Tu deții astfel de utilaje? Dacă da, ai ales numai unul dintre ele, sau te bucuri de felul perfect în care se completează cele două?