Probabil că și tu ai primit cadou sau ai cumpărat, la un moment dat, trandafiri pitici, neputând rezista farmecului acestora. Totuși, deși frumusețea lor te-a captivat instant, nu ai reușit să îi menții prea mult timp în viață, astfel că, periodic, cumperi din nou, în speranța că vei avea succes. Acesta este lucrul de care se plâng majoritatea persoanelor, atunci când vine vorba despre trandafirii de ghiveci: dificultatea în a-i menține vii.

   În acest sens, am pus la un loc câteva sfaturi simple privind îngrijirea acestora, în speranța de a te ajuta în acest sens:

1. Pentru a se dezvolta armonios, acești trandafiri necesită expunere constantă la lumina soarelui, astfel că se impune plasarea lor pe pervazul unei ferestre care este poziționată înspre sud sau vest.

2. Pentru a nu fi invadați de acarieni, trandafirii pitici necesită multă umiditate, astfel că trebuie udați în mod constant. Pentru creșterea umidității pe timp de iarnă, așează un castron mic cu apă deasupra caloriferului - acțiune benefică și pentru oameni.

3. Pentru a încuraja înflorirea ulterioară și a împiedica degradarea totală, taie florile de îndată ce încep să se usuce, la un unghi de 45 de grade.

4. Pentru a-i menține sănătoși, important este să iei în considerare și temperatura încăperii în care se află, cea optimă fiind cuprină între 16 și 24°C.

5. Pentru a le crește speranța de viață, optează pentru utilizarea unui îngrășământ bogat în potasiu și fosfor. Disponibil pe piață sub formă de lichid, praf sau bețișoare, acesta trebuie să fie aplicat la un interval de două săptămâni, aproape pe tot parcursul anului, nu și iarna.

     În ceea ce privește modalitatea de înmulțire a acestora, se recomandă ca procesul să aibă loc la începutul verii, urmând acești pași: se taie un butaș de cca. 10 cm (deasupra tulpinii), după care se vor aplica tratamente pentru rădăcini înainte de plantarea propriu zisă în pământul de flori. Nu se va pierde din vedere faptul că, în vederea dezvoltării optime a rădăcinilor, pământul trebuie să își mențină umiditatea.

      Mult succes în viitoarele proiecte, grădinar desăvârșit! Noi, cei de la Săteanul, suntem lângă tine la orice pas cu instrumente și utilaje necesare în orice gospodărie: motofoarfeci - perfecte pentru toaletarea gardurilor vii și a arbuștilor decorativi; motosape - perfecte pentru creșterea eficienței și scăderea timpului de lucru în grădină; motopompe de irigat și multe altele.