Știai ...  

 

1. Ceapa verde ne ajută să facem față efortului fizic și intelectual într-o măsură mai mare decât o ceașcă cu cafea? Consumată cu regularitate, aceasta îmbunătățește rezistența organismului la efort.

 

2. Roșiile nu își pierd proprietățile nutritive, chiar dacă sunt preparate termic?

 

3. Pe lângă bine-cunoscutele efecte pozitive ale beta-carotenului asupra vederii, morcovii conțin și alfa-caroten? Acesta este un super-antioxidant care, potrivit specialiștilor, poate contribui la creșterea speranței de viață, are un rol preventiv în dezvoltarea cancerului la plămâni și accelerează arderea grăsimilor.

 

4. Alături de țelină, roșiile sunt un ajutor de nădejde în ameliorarea durerilor cronice? Personele care se confruntă în mod recurent cu dureri produse de boli cronice precum artrita, își pot îmbunătăți calitatea vieții consumând zilnic țelină și/sau roșii. Grație conținutului de carotenoide și bioflavonoizi, roșiile acționează ca un analgezic natural, reducând inflamația. Țelina are, de asemenea, proprietăți antiinflamatoare și este un aliment minune pentru persoanele care suferă de gută, acționând prin creșterea volumului de urină

 

5. Fasolea este indicată în regimul persoanelor care suferă de diabet? Aceasta conține fibre vegetale ce împiedică absorbția zahărurilor în sânge și reduc secreția de insulină.

 

Vrei să fii sigur de calitatea legumelor consumate de familia ta? Săteanul te susține în cultivarea propriilor legume, punându-ți la dispoziție motosape hobby, economice și fiabile, perfecte pentru grădinile mici, dar și motosape semiprofesionale și motosape profesionale.