Folosită pentru mărunțirea solului, motosapa este acel utilaj agricol ce își găsește întrebuințarea în activitățile de pregătire a solului în vederea însămânțării sau plantării, întreținerea culturilor, arat, fiind un ajutor neprețuit gospodarului care dorește să practice o agricultură eficientă.

Motosapa se numără printre utilajele agricole indispensabile gospodăriei tale (în cazul în care deții o grădină/suprafață de teren agricol, desigur), grație capacității acesteia de a-ți permite să muncești mai puțin și să câștigi mai mult. Astfel, inspirați de interesul arătat de către clienții noștri în legătură cu utilajele din magazinul nostru care au cea mai mare priză la public, am realizat o listă care sperăm să te ajute și pe tine în decizia de cumpărare a unei motosape.

 

Top 5 cele mai cumpărate motosape:

1. Motosapa Ruris 5500 R – din categoria motosapelor de tip hobby, motosapa Ruris 5500R s-a făcut remarcată de-a lungul timpului prin prisma eficienței și rezistenței sporite care o recomandă. Își face treaba cu succes atât în cazul grădinilor cu flori, cât și în vița de vie, porumb, cartofi ș.a.m.d.

Caracteristici:

- motor 5 CP, General Engine, 4 timpi;

- aprindere electronică;

-  360 mm lățime de lucru;

-  greutate redusă – 31 kg.

 

2. Motosapa Ruris DAC 6500K, 7 CP + roți de cauciuc – motosapă puternică și performantă, dotată cu motor de 7 CP, fiabilă și ușor de manipulat, prezintă următoarele caracteristici tehnice:

- motor General Engine în 4 timpi;

- cutie de viteze în 3 trepte (2 înainte și 1 inapoi);

-  lățime de lucru: 560 - 830 mm;

-  permite atașarea de accesorii pretabile diverselor tipuri de lucrări (plug cu o brazdă, rariță, dispozitiv pentru scoaterea cartofilor, roți, remorcă).

 

 3. Pachet Motosapa RURIS 7600K, 7 CP + roți cauciuc + roți metalice 400 fără manicot + plug reversibil REV1 – deosebit de eficientă pentru numeroase lucrări agricole realizate pe suprafețe de până la 7000 mp.

Caracteristici:

- motor General Engine în 4 timpi, 7 CP;

-  viteze: 4 înainte + 2 înapoi;

-  carcasa reductorului este realizată din fontă nodulară, fapt care îi conferă o mai bună stabilitate;

-  grație adrenței sporite la sol, este deosebit de eficientă în efectuare de lucrări agricole cu diverse tipuri de accesorii (plug, cultivator, rariță, remorcă).

 

4. Pachet Motosapa Dac 7000 ACC2 + roți cauciuc + roți metalice 300 fără manicot + plug + adaptor – motosapă semprofesională, fiabilă, cu ajutorul căreia poți lucra cele mai dificile terenuri în cel mai scurt timp. Are un cuplu de transmisie cu 25% mai mare faţă de utilajele în gama de putere cuprinsă între 5.5 cp şi 7 cp, astfel că vei beneficia de un cuplu mărit, la un consum constant de 1.1 litri benzină/oră. Caracteristici:

-  putere motor: 7 CP;

-  sistem de aprindere electronic;

-  3 trepte de viteze (2 înainte + 1 înapoi);

-  suprafața lucrată: 600 - 1000 mp/h.

 

5. Pachet Motosapatoare Ruris 731 ACC + roți cauciuc + rariță + plug + adaptor + dispozitiv scos cartofi + roți metalice 400 fără manicot + cultivator - destinată lucrărilor agricole din grădini și culturi de câmp de peste 5000 mp, această motosapă acoperă o gamă largă de lucrări agricole (grație accesoriilor cu care este dotată), fiind deosebit de rezistentă și eficientă.

Avantaje ale motosapei Ruris 731 ACC:

-  motor puternic, 7.5 CP;

-  carcasa robustă de fontă pentru cutia de viteze şi transmisie, ce permite utilizarea pe toate tipurile de pământ;

-  cutie extra de scule;

-  dispune de sistemul Easy Control (schimbător de viteze cu acționare uşoară).