Când vine vorba despre solarii, gândul mă poartă la grădina de la țară, la roșiile mari, cărnoase, dulci și zemoase, în antiteză absolută cu majoritatea celor de pe piața ultimilor ani. Văd roșu, văd verde. Văd ardei țanțosi, care debordează de prospețime. Văd și parcă pot gusta căpșuni mici, nu cele mai aspectuoase din lume dar, posibil, cele mai gustoase.

        Care este legătura între gândurile mele nostalgice și subiectul articolului? Solarul. Acea structură (cred că ar fi mult spus "construcție") care are ca scop reproducerea condițiilor optime de vegetație pe parcursului întregului an, astfel încât fenomenele meteorologice să nu interfereze cu planurile tale de producție.

         Ferite de intemperii, culturile de solar îți pot aduce producții sănătoase de legume în extrasezon, cu aproximativ 1 lună mai devreme față de culturile de câmp, cu precădere specii pretențioase la temperatură: roșii, vinete, fasole verde, etc.

         În cultura de solar, toamna este propice cultivării salatei, spanacului, a cepei verzi, în timp ce primăvara este dedicată speciilor termofile (roșii, vinete, castraveți, ardei).

         Totuși, lucrurile bune implică efort, împlicare și dedicare, iar conceptul de "cultură de seră" nu face notă discordantă.

          Pentru mulți oameni, o piedică în achiziționarea unei astfel de structuri este legată de costurile care, în funcție de dimensiuni și de calitatea produsului, pot ajunge la câteva mii de lei. În această situație, trebuie să știi că Săteanul.ro îți pune la dispoziție o gamă vastă de utilaje agricole și articole pentru grădină, printre care și sere, diverse tipuri, de la cele mai mici la cele mai mari, cu posibilitatea plății în rate.

          Oferta noastră începe cu sere de balcon, pretabile protejării florilor în sezonul rece, pentru a nu mai fi nevoit să le muți în casă. Continuă cu cele tip hobby (mini sere), perfecte pentru iubitorii de flori și pentru cei care nu nu dispun de foarte mult teren și / sau nu doresc să obțină producții mari, în vederea comercializării, ci vor numai să poată mânca o roșie proaspătă, bio, din propria grădină. De asemenea, venim în întâmpinarea nevoilor clienților cu sere profesionale, de o calitate superioară. Spor la treabă!