De nelipsit din curțile americanilor, așa numitele "fire pits" - vatre pentru foc, șeminee de grădină - sunt deosebit de aspectuoase, având darul de a transforma acel colț neînsuflețit din grădină într-o zonă de relaxare cu totul și cu totul specială.

Cu toate că, din păcate, locurile amenajate special pentru a sta în jurul focului nu sunt foarte populare în țara noastră, acestea au potențialul de a aduna în jurul lor prieteni și familii, în serile răcoroase de vară (și nu numai), țesându-se, în jurul lor, amintiri prețioase.

Dacă încă nu te bucuri de această construcție simplă care are potențialul de a-ți îmbogăți viața, generându-ți sentimente, emoții și trăiri deosebite, trebuie să știi că nu este foarte greu de construit: ai nevoie de cărămizi, beton (sau alte materiale adezive – lut, argilă etc.) și, după preferințe, puțin pietriș sau pavele pentru a împrejmui zona din jurul vatrei.

Cu puțin efort în plus, poți reconstitui serile petrecute pe plajă, la mare, în jurul focului de tabără, adăugând nisip în jurul șemineului, câteva șezlonguri și aproape că nu vei mai vrea să pleci în concediu vara aceasta.

Urmează acești 7 pași simpli și contruiește-ți propriul șemineu de grădină:

1. Alege locul potrivit (ferit de zonele/lucrurile cu potențial inflamabil) și sapă o groapă cu adâncimea de aproximativ 4 cm și lățimea de aproximativ 15 cm și, ulterior, aplatizează cât mai mult posibil pământul din ea.

2. Încercuiește groapa astfel creată cu un rând de cărămizi (preferabil, cărămizi rezistente la acțiunea flăcărilor, precum cele folosite pentru construirea șemineelor de interior).

3. Solidifică inelul adăugând beton, lut sau alte materiale rezistente la foc, pentru alăturarea celui de al doilea rând de cărămizi (adaugă materialul între cele două rânduri). Lasă timp materialului să se usuce complet înainte de a trece la pasul următor.

 4. Umple, în exterior, golurile dintre cărămizi cu materialul rămas.

 5. Adaugă un strat de pietre de râu în interiorul inelului.

 6. Creează o margine decorativă - din pavele de genul celor folosite pentru alei sau, mai simplu, din pietriș.

Învestiția nu este mare și, cu siguranță, va merita fiecare bănuț. Și pentru că o astfel de zonă de relaxare merge mână în mână cu o curte/grădină îngrijită, Săteanul.ro îți pune la dispoziție mașini de tuns gazontrimmere, motofoarfece, raport preț-calitate excelent.