Dacă ai înlocuit clasica sapă cu o motosapă, în mod cert munca în agricultură îți pare mai ușoară și mai eficientă ca niciodată, pentru că acest tip de utilaj duce greul în locul tău.

Pentru ca motosapa ta să aibă o viață cât mai lungă și pentru a o folosi în siguranță, trebuie să ții cont de câteva sfaturi.

Așadar:

Este important să folosești numai piese originale – folosirea altor piese, care nu se potrivesc motosapei pe care o deții, se poate sconta cu o funcționare defectuoasă, sau chiar cu accidente.

Folosește atașamente și accesorii care ți-au fost indicate de către producător, sau de către consilierii de vânzări.

Rodajul  – după achiziționare, utilajul trebuie să funcționeze timp de 5 ore în sarcină ușoară. Evită, deci, să folosești motosapa pentru sarcini dificile încă de la pornire.

Verificarea uleiului de motor este un alt aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere: nivelul uleiului trebuie verificat în mod constant, la maxim 8 ore de funcționare; în manualul de folosire a utilajului vei găsi și pașii necesari pentru curățarea elementului filtrant. Pe durata verificării, utilajul trebuie să fie așezat în poziție orizontală. Poți profita de ocazie pentru a verifica dacă șuruburile și piulițele sunt bine fixate.

Un alt aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere este acela că uleiul trebuie schimbat la fiecare 50 de ore de funcționare.

Bujia trebuie schimbată la fiecare 100 de ore de funcționare.

În ceea ce privește depozitarea motosapei, aceasta trebuie ferită de soare și de umezeală.

Nu fuma în timpul utilizării sau în preajma utilajului! Există pericolul de incendiu, drept urmare a vaporilor de benzină care pot să apară din sistemul de combustibil.

Acestea sunt doar câteva sfaturi, de care, dacă vei ține cont, vei prelungi cu siguranță durata de viață a utilajului achiziționat. Totuși, pentru a fi la curent cu toate aspectele care țin de modelul de motosapă pe care l-ai achiziționat, citește manualul de utilizare! Deși poate părea banal, este extrem de important să consulți ghidul pe care îl primești împreună cu utilajul, pentru a evita situațiile neplăcute.