Pentru că grădina cu flori de primăvară se pune la cale toamna, ne-am gândit să facem o trecere în revistă a florilor rezistente la temperaturi scăzute, care se plantează în această perioadă. Vezi ce bulbi trebuie să plantezi, pentru ca zilele plăcute de primăvară să transforme curtea și grădina ta într-o încântare pentru simțuri.

  1. Ghioceii

Cu toții cunoaștem ghioceii ca fiind “vestitorii primăverii”. Aceste flori minunate, delicate și parfumate, înfloresc din ianuarie și până în martie, în funcție de specie. Se recomandă a fi plantați la începutul toamnei, într-un loc însorit sau semiumbrit, pe sol drenabil. Se plantează la o adâncime de 10 cm.

Sfat: pentru a îmbunătăți capacitatea de drenare a solului, acoperă bulbii cu pământ pe care l-ai amestecat în prealabil cu nisip.

  1. Zambilele

Zambilele se numără printre florile reprezentative ale primăverii. Cine nu le iubește? Pentru a te bucura de acestea chiar în grădina ta, plantează bulbii cu prima ocazie pe care o ai! Sfârșitul lunii septembrie este perioada propice pentru această acțiune, însă poți face acest lucru până în decembrie (atât timp cât pământul nu a înghețat).

Cum se plantează? La adâncimi de aproximativ 12-15 cm (bulbul fiind plasat cu vârful în sus), cu o distanță de cel puțin 10 cm între plante.

  1. Lalelele

Încântare cromatică și olfactivă, lalelele se numără printre mult așteptatele flori ale primăverii. Perioada de plantare coincide cu cea a zambilelor.

Cum se planteaza? La adâncimi de 10-12 cm (cu vârful în sus), cu o distanță de aproximativ 10 cm între plante.

  1. Narcisele

Frumoasele narcise îți îmbracă grădina într-un mod spectaculos, și, pe cât sunt de frumoase, pe atât de puțin pretențioase.

Bulbii de narcisă pot fi plantați până la sfârșitul lunii noiembrie și preferă locurile însorite sau semiumbrite.

Cum se plantează? La adâncimi de 15-20 cm, cu o distanță de 10-15 cm între bulbi.

 

Atenție la calitatea bulbilor! Valoare germinativă a celor mici, moi, mucegăiți, loviți, este foarte scăzută.