Motocultivatorul (de tip motocultor sau motosapă) a devenit principalul instrument de lucru al gospodarului dedicat.

Pentru ca tu să poți lua decizia corectă de cumpărare, îți vom prezenta diferența dintre un motocultor și o motosapă. O idee greșită, care circulă în rândul multor persoane, este aceea că cele două denumiri definesc același utilaj. Nimic mai greșit. Termenul de “motocultor” nu este sinonim cu cel de “motosapă”.

Astfel:

-          Principalul element diferențiator între cele două utilaje este reprezentat de priza de putere cu care este dotat un motocultor.

-          Motocultorul este proiectat pentru a forma canalele în vederea plantării semințelor, având capacitatea de dozare și plantare, precum și de acoperire – motosapa este proiectată pentru a mărunți pământul, și, în unele cazuri, poate fi folosită pentru a ara terenul mai moale.

-          Motocultorul sfărâmă pământul la o adâncime mai mare, comparativ cu motosapa, chiar și în condiții dificile.

-          Motocultorul dispune de o accesorizare foarte mare: puteți atașa plugul (simplu sau reversibil), sapa pentru cartofi, bara de cosire, grebla de fân, cisterna, remorcă, cultivator, semănătoare și multe altele.

-          Persoana care conduce motocultorul va depune efort constant, dat fiind faptul că acesta este un utilaj cu tracțiune pe o singură axă, pe când motosapa este ușor de manevrat, grație greutății sale mici.

-          Motocultorul poate fi folosit pe suprafețe mai mari, comparativ cu o motosapă (utilă pentru suprafețele mici, de până la 1500 mp)

-          Motocultorul cântărește mai mult decât motosapa.

-          Motocultorul este mai scump decât motosapa, dată fiind paleta mai mare de întrebuintări ale acestuia.

-          Spre deosebire de motocultor, motosapa este dotată cu motor de mică putere, găsindu-și întrebuințarea în lucrări de pregătire a pământului în vederea însămânțării și a plantării, ori pentru întreținere (cu prășitoarea sau rarița); la nevoie, îi se poate atașa un plug sau o remorcă.

 

Acum, că ai aflat care este diferența dintre un motocultor și o motosapă, te invităm în magazinul nostru online, unde poți alege dintr-o gamă largă de utilaje, modelul potrivit pentru tine.