Sărbătorile de iarnă ne dau o senzație aparte, ne duc cu gândul la copilărie și trezesc în noi cele mai frumoase trăiri. Mirosul bradului, al cozonacului și al portocalelor, spectacolul de lumini și decorațiunile, care mai de care mai frumoase, transformă perioada Crăciunului într-una împrejmuită de magie.

Pentru că a sosit mult așteptatul moment al îmbodobirii bradului/casei, Săteanul.ro îți propune câteva modele de decorațiuni de Craciun care pot fi realizate cu efort minim, pentru un impact maxim.

1. Suport de lumânări festiv

Creează o atmosferă de basm la masa de Crăciun, cu ajutorul unui suport de lumânări din lemn. Fii creativ, decorează-l astfel încât să fie admirat de către toată familia! Este atât de simplu...

 

2. Brad de Craciun din lemn

Simplu de realizat, un astfel de brad arată minunat ziua și iți animă seara, dacă alegi să plasezi o instalație de luminițe pe conturul acestuia.

 

3. Fețe amuzante de reni

Această decorațiune este extrem de simplu de realizat: tot ce trebuie să faci este să „feliezi” un buștean, folosindu-te de o drujbă, apoi să decorezi după bunul plac. 

 

4. Linguri din lemn cu motive festive

Poți transforma banalele linguri din lemn în adevărate ornamente festive, pictându-le. În plus, dacă realizezi un orificiu pentru adăugarea unui șnur, le vei putea agăța oriunde dorești.

 

5. Decorațiune ren

Folosindu-te de un buștean și de câteva de bucăți carton decupat și pictat, vei crea o decorațiune tip ren de toată frumusețea, pe care o poți plasa la intrarea în casă pentru a întâmpina într-un mod festiv vizitatorii, sau în interior, lângă șemineu. Pentru un plus de rezistență, poți renunța la carton, în favoarea lemnului.

 

 

 

6. Bucată de lemn decorată cu texte de sezon

Tot ce îți trebuie este o bucată de lemn, ale cărei dimensiuni le poți ajuta cu ajutorul unui motofierăstrău. Folosindu-te de un șablon, pentru un plus de precizie, poți imprima orice text dorești.

 

7. Decorațiuni de dimensiuni reduse / pentru brad

Pentru a realiza astfel de decorațiuni ai nevoie de puțină îndemânare și multă rabdare. Folosindu-te de o daltă, pentru a putea realiza detaliile, poți recicla cu succes o bucată veche de lemn astfel încât să obții cele mai frumoase ornamente de Crăciun!

 

8. Om de zăpadă dintr-o bucată de lemn

Folosindu-te de o bucată de lemn, vopsea și câteva accesorii, după preferințe, poți crea un „om de zăpadă” de toată frumusețea, care să îți infrumusețeze curtea – cel puțin până la căderea zăpezii.