Orice gospodar trebuie să aibă în agendă curățenia de toamnă. Perioada care precedă venirea iernii îți transformă curtea radical - dintr-un spectacol de culori, într-un tablou posomorât, cu copaci goi și covor de frunze ruginii care îți acaparează tot spațiul.

În acest articol, am găsit necesar să îți aduc la cunoștință faptul că există utilaje de nădejde la care poți apela, pentru ca această activitate, de curățare a curții/grădinii pe timp de toamnă, să decurgă mult mai repede și mai plăcut. Printre acestea, cele mai eficiente sunt suflantele/aspiratoarele de frunze, precum și dispozitivele de tip emondor.

Pornind de la acest considerent, am realizat o selecție de astfel de dispozitive, potrivite pentru strângerea frunzelor uscate, pentru ca tu să poți alege după bunul plac:

  1. Aspirator pentru frunze Kasei EBV 260 E – acest aspirator reprezintă accesoriul ideal atunci când suprafețele care necesită curățare sunt de dimensiuni mici și medii, fapt ce îl face potrivit pentru uzul casnic.

 

  1. Suflanta Frunze Ruris A7, cu funcție de absorbție și suflare – cu ajutorul acestui dispozitiv, veți curăța curtea de frunze și alte reziduuri asemenea, într-un timp foarte scurt. Dotată cu un sac de colectare încăpător, suflanta Ruris A7 poate fi folosită pe o perioadă îndelungată, fără a fi nevoie să goliți sacul foarte des.

 

  1. Aspiratorul Stiga SBL 327 V face față cu success utilizării în gospodărie, ducând grădinăritul la un alt nivel. Printre caracteristicile care îl recomandă se numără greutatea echilibrată, zgomotul redus, sistemul antivibrații, precum și sacul colector încăpător (cu o capacitate de 55 de litri).

 

Pe lângă debarasarea de frunzele uscate, tăierea crengilor uscate este o altă activitate pe care trebuie să o ai în vedere toamna (și nu numai). Această activitate are ca scop atât eliminarea ramurilor uscate și bolnave care pot reprezenta surse potențiale de pericol pentru copaci, cât și pentru a direcționa coroana acestora. În această etapă, de un real folos pentru tine se vor dovedi utilajele de tip emondor. Un astfel de dispozitiv este Emondorul Ruris R10, cu ajutorul căruia poți tăia ramurile copacilor cu ușurință, până la o înălțime de 5 metri.

Acestea fiind spuse, nu îmi rămâne decât să îți urez “Spor la treaba!” și nu uita: o curte îngrijită începe cu tine!