Vara – zile mai lungi, soare mai puternic, nopți răcoroase - perfecte pentru a fi petrecute cu prietenii, atomsferă animată și, cel mai important, mult așteptatul concediu. Sunt multe motive pentru care iubim vara, dar apariția nedoritelor muște tinde să strice tabloul frumos colorat al acestui antimp. Un grătar în curte, alături de cei dragi, tinde să fie mai degrabă o experiență neplăcută, atunci când aceste insecte îți dau bătăi de cap. În aceeași ordine de idei, nu poți aerisi casa corespunzător de teama unei adevărate invazii.

Pentru că știm că nici tu nu mai poți tolera prezența acestor "musafiri nepoftiți", ne-am gândit să îți venim în ajutor și am creat o listă cu soluții eco, la îndemână, cu ajutorul cărora poți ține la distanță muștele. Totuși, dacă nu ești dispus să mai pui în practică astfel de metode, la finalul articolului vei găsi o recomandare de insecticid deosebit de eficient în combaterea acestora.

1. Lămâia 

Fiartă timp de 1 oră în 250 ml apă (cantitate care se completează la nevoie), răcită, filtrată, adăugată într-un recipient potrivit și pulverizată în camere, lămâia va ține muștele la distanță.

Ca soluție pentru combaterea muștelor din exterior, recomandăm așezarea pe masă/pătura de picnic a unei lămâi înjumătățite, cu aproximativ 10 cuișoare (mirodenii) înfipte în fiecare jumătate. Vei observa că muștele nu se vor mai apropia de mâncare și, în plus, aranjamentul va reprezenta un plus estetic.

2. Cuișoarele

Învelește o mână de cuișoare într-un tifon și agață-le în zona de atracție a muștelor, apăsând pe cuișoare - ca și când ai încerca să le storci – pentru a elibera mai mult parfum.

3. Busuiocul

Mirosul acestei mirodenii îndepărtează cu succes muștele și țânțarii, astfel că o idee bună pentru a apăra un anumit spațiu de muște este să așezi câte un ghiveci cu busuioc în dreptul ferestrelor.

4. Oțetul

Pentru momentele în care muștele îți invadează bucătăria, oțetul - picurat pe o plită încinsă - se va dovedi eficient prin mirosul emanat, care le va alunga de îndată

5. Castravetele

Câteva felii de castravete, lăsate peste noapte într-o farfurie, își vor dovedi eficiența prin alungarea muștelor din încăperea vizată. De asemenea, poți preveni depunere ouălor prin plasarea câtorva felii de castravete lângă coșul de gunoi.

6. Vinul alb 

Puțin vin alb, amestecat cu detergent de vase și lăsat într-un bol, pe masă, va atrage muștele grație mirosului fructat, acestea înnecându-se în respectivul amestec.

Dacă nu ești dispus să pui în practică cele expuse mai sus, din lipsă de timp sau, pur și simplu, din dorința de a scăpa cât mai rapid de muște, fii fără grijă. Îți recomandăm un produs deosebit de eficient pentru combaterea acestora, printre cele mai căutate produse din site-ul nostru: insecticidul Agita, cu remanență sporită, perfect pentru a fi utilizat nu numai la exterior, ci și la interior. Întreaga gamă de insecticide a magazinului Săteanul.ro o găsești aici.