Dacă locuiești la casă sau deții o grădină, știi deja că terenul necesită întreținere constantă pentru a arăta într-un anume fel și, dincolo de considerentele de ordin estetic, pentru a putea petrece timp de calitate vara, la iarbă verde, fără teama căpușelor (acestea se găsesc, de obicei, în iarba înaltă).

Motocoasele sunt foarte eficiente pentru tunderea buruienilor, a ierburilor înalte, dense, chiar și din zonele denivelate, existând o multitudine de modele pe piață menite a-ți ușura și eficientiza munca în grădină.

Tipuri de motocoase

În funcție de dispozitivul de tăiere

Din acest punct de vedere, motocoasele pot realiza acțiunea de tăiere fie cu ajutorul firelor de naylon, fie cu ajutorul unei lame metalice. Există, de asemenea, motosape cu sistem dual.

Cele cu fire de naylon sunt cele mai accesibile: atât din punctul de vedere al prețului produsului, cât și al consumabilelor necesare - firele de naylon sunt nu numai economice, dar și foarte rezistente. Acest tip de motocoase reprezintă alegerea ideală pentru activitățile de tip hobby sau semi-profesionale, făcând față cu succes curățării zonelor denivelate.

În ceea ce privește modelele de motocoasă cu lamă metalică, acestea își dovedesc eficiența prin capacitatea de a scoate la lumină suprafețele împânzite de plante cu rădăcini groase, cu vegetație densă. Înlocuirea lamei, în acest caz, este ceva mai costisitoare, însă merită investiția prin aceea că oferă rezultate optime.

Motocoasele cu sistem dual înglobează ambele tipuri de sisteme de tăiere: pot utiliza atât fire de naylon, cât și lame.

În funcție de modalitatea de alimentare

            Motocoase pe benzină – cu o eficiență sporită în îndepărtarea ierbii nedorite, grație puterii mari, acestea reprezintă alegerea perfectă pentru grădinile cu suprafețe medii și mari. Plinul rezervorului se face simplu, fără efort. Este important, în cazul în care luați decizia de a achiziționa o motocoasă pe benzină, să luați în considerare volumul rezervorului și consumul de carburant.

            Motocoase electrice – prețurile accesibile, raportat la sarcinile care pot fi îndeplinite cu ajutorul unor astfel de utilaje, reprezintă principalul punct de atracție al lor. Singurul inconvenient este legat de faptul că, dat fiind că alimentarea se face de la rețeaua electrică, există un cablu care vă poate încurca în desfășurarea activității de tundere a curții/grădinii.

            Motocoase cu acumulatori – îți găsesc întrebuințarea în tunderea suprafețelor de dimensiuni mici, a micilor curți sau grădini, ca urmare a faptului că timpul de funcționare în urma unei încărcări este destul de scurt (aproximativ 30 de minute). Cu toate acestea, au prețuri mai puțin accesibile decât cele două tipuri de motocoase pe care le-am menționat anterior, ca urmarea a eficienței energetice ridicate.