Marea de alb pe care copii fiind, o așteptam cu nerăbdare, este percepută acum de către majoritatea adulților drept un inconvenient major, dat fiind că intervine nevoia de curățare a aleilor, a curții și nu numai.

În acest sens, folosirea clasicei lopeți presupune ore întregi de muncă și efort fizic intens. Pentru a nu pierde vremea curățând curtea, în detrimentul petrecerii timpului cu familia, îți recomand folosirea unei freze de zăpadă, cu ajutorul căreia îți vei deszăpezi gospodăria rapid și eficient.

Alegerea frezei de zăpadă în funcție de suprafața terenului

Dacă spațiul care necesită a fi curățat nu este foarte întins (locuiești la bloc sau ai o curte relativ mică), o freză/lopată electrică cu motor electric de 1100 W și lățimea de lucru de 30 cm este ideală pentru straturi de zăpadă care ating 20 de centimetri.

Sugestii de cumpărare:

  1. Freza de zapada Stiga ST 1131 E îți va ușura povara deszăpezirii pe timp de iarnă, fiind deosebit de eficientă pentru curățarea aleilor și teraselor.

 

  1. Freza de zăpadă Alpina As 31 S este ideală pentru curățarea potecilor fără prea mult efort. Mică și ușor de transportat, această lopată electrică a fost concepută astfel încât să poată fi folosită lejer și de către femei.

 

  1. Freza pentru zăpadă Stiga ST 1151 P este potrivită pentru uzul casnic, reprezentând alegerea ideală pentru gospodăria ta, atunci când iți dorești să cureți rapid zăpada proaspăt căzută. Grație mobilității acesteia și a melcului de cauciuc destinat unei manevrări ușoare, această freză poate fi folosită chiar și pentru curățarea acoperișului.

 

Suprafețele medii de teren necesită utilaje cu o lătime de lucru de minim 50 cm și motor pe benzină, de 5-6 CP. În această categorie se încadrează Freza de zapada Stiga Prisma, cu o rezistență sporită pentru lucrări îndelungate în condiții nefavorabile.

Suprafețele mari de teren pot fi curățate cu ajutorul unui motor puternic, de 7-10 CP, și a unei lățimi de lucru de 60-80 cm. Un astfel de utilaj este Freza de zăpadă Ruris Hymalaia 602, dotată cu un motor pe benzină de 7 CP și o lățime de lucru de 66 cm. Pentru un confort sporit în timpul utilizării, această freză dispune de mânere încălzite, fapt care permite utilizarea îndelungată. De asemenea, motorul (cu funcția Winter Engine) este construit astfel încât să poată porni ușor la temperaturi scăzute.

Iarna se apropie cu pași grăbiți și știu că nu vrei să te prindă nepregătit! Alege utilajul potrivit nevoilor tale, de aici: www.sateanul.ro