Foarte utile în gospodărie, tocătoarele de crengi/resturi vegetale se împart, după modul de alimentare, în două categorii:

1. Cu motor electric 

Dacă deții o grădină de dimensiuni mici, iar obiectivul tău este să poți toca frunze, iarbă, diverse resturi de la arbuști tineri, te vei descurca excelent cu un tocător de crengi electric, în aria de putere 2000 W – 2500 W.

Un tocător de crengi eficient este modelul Hecht 624, practic și economic. 

Pentru performanță sporită și condiții de lucru superioare, îți recomandăm tocatorul pentru crengi Hecht 6288 XL Silent

2. Cu combustie internă 

În cazul grădinilor mari, nevoia eliminării crengilor (în volum mare) rezultate în urma toaletării impune folosirea unui tocător de crengi pe benzină. Acest tip de tocător de grădină oferă putere superioară în comparație cu cele electrice și, în plus, oferă avantajul portabilității: îl poți muta în orice colț al gădinii, după nevoie, nefiind dependent de un cablu.

Pentru îngrijirea livezilor se recomandă optarea pentru un tocător de minim 4-5 C.P. (echivalent cu 3000-3500 W), pe benzină.

Dincolo de faptul că un astfel de utilaj te va ajuta să elimini surplusul de vegetație rapid și eficient, un alt avantaj al tocătoarelor de resturi vegetale este acela că resturile tocate din grădină pot fi folosite cu succes ca și compost (îngrășământ organic) pentru restul plantelor, compostul aducând un aport important de elemente necesare dezvoltării armonioase a acestora.

Oferta completă de tocătoare pentru resturi vegetale a magazinului Săteanul.ro, o găsești aici